Tapio Tommila

Yrityskaupoilla kohti uutta

Koronaviruksen vaikutukset heijastuivat Panostajan ja sijoituskohteidemme toimintaan myös vuonna 2021. Tilikausi olikin edelleen poikkeuksellinen, mutta samalla erittäin aktiivinen.

Lue lisää
Sulje

Panostaja

Panostaja lyhyesti

Haluamme auttaa yrityksiä saavuttamaan täyden potentiaalinsa ja rakentaa yhdessä heidän kanssaan menestystarinoita. Olemme sijoitusyhtiö, joka omistaa ja kehittää ainutlaatuisia palvelu- ja ohjelmistoalojen pk-yrityksiä. Sijoittaminen kasvaviin ja listaamattomiin, suomalaisiin pk-yrityksiin kiinnostaa monia, ja me pystymme tarjoamaan siihen sijoituskohteidemme ja toimintamallimme kautta hyvän kanavan.

Sulje

Panostaja sijoituskohteena ja omistajana

Panostaja on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena omistajana palvelu- ja ohjelmistoalojen yrityksiä. Panostaja tarjoaa sijoittajille ainutlaatuisen kanavan sijoittaa korkean tuotto-odotuksen omaaviin suomalaisiin kasvuyhtiöihin tasapainoisesti hajautetulla portfoliolla. Yhtiön tavoitteena on olla halutuin kumppani liiketoimintansa myyville yrittäjille, parhaille johtajille sekä sijoittajille. Panostaja kasvattaa yhdessä kumppaniensa kanssa omistaja-arvoa ja luo suomalaisia menestystarinoita.

Sulje

Vuosi 2021 ja näkymät vuodelle 2022

Tilikaudella 1.11.2020–31.10.2021 Panostaja eteni määrätietoisesti strategiassaan sijoitussalkun uudistamiseksi ja edellytysten luomiseksi uusien valituille toimialoille kohdennettujen sijoitusten tekemiseen vuonna 2022.

Sulje

Avainluvut

Panostajalla ja sen sijoituskohteissa työskentelee yhteensä yli 1200 osaajaa. Panostaja-konsernin liikevaihto säilyi haastavana jatkuneessa toimintaympäristössä edellisen tilikauden tasolla, mutta liikevoitto heikkeni. Suurin sijoituskohteemme Grano pystyi kuitenkin haastavasta kysyntätilanteesta huolimatta parantamaan kannattavuuttaan.

Liikevaihto

133,0 M€

(2020 132,9 M€)

Tilikauden tulos

-1,0 M€

(2020 -3,4 M€)

Tulos ennen veroja

0,0 M€

(2020 1,8 M€)

Henkilöstö

1 229

(2020 1 558)

Liikevoitto

2,0 M€

(2020 4,1 M€)

Osakekannan markkina-arvo

36,3 M€

(2020 37,2 M€)

Tulos jatkuvista liiketoiminnoista

0,0 M€

(2020 0,5 M€)

Tulos myydyistä ja lopetetuista liiketoiminnoista

-0,9 M€

(2020 -4,0 M€)

Osakekohtainen tulos, laimentamaton

-0,03

(2020 -0,08 €)

Oma pääoma /osake

0,75

(2020 0,82 €)

Sijoituskohteemme

Panostajan sijoituskohteet ovat kasvavia ja listaamattomia, suomalaisia pk-yrityksiä. Jatkuva kehittyminen yhdistää jokaista sijoituskohdettamme. Siksi sijoituskohteemme ovat yrityksiä, joihin halutaan aidosti sijoittaa.

oscar

Oscar

Vuonna 2021 Oscar jatkoi uudistumistaan ja muokkasi sisäisiä rakenteitaan sekä toimintamallejaan asiakkaiden parhaaksi. Yritys kehitti uusia tuotteita ja korkeamman osaamisen palveluja. Liikevaihto pysyi edellisvuoden lukemissa, mutta rekrytointeja tehtiin runsaasti.

Sulje
corehw

CoreHW

Korona ja puolijohteiden saatavuusongelmat tuottivat haasteita CoreHW:lle. Uusia kauppoja syntyi kuitenkin etäyhteyksin, ja koronarajoitusten purkamisen jälkeen asiakkaita päästiin tapaamaan jälleen kasvotusten. CoreHW sai vuonna 2021 myös ensimmäisen oman tuotepatenttinsa ja tuoteliiketoiminnassa saatiin kaksi uutta tuoteprototyyppiä testattua erinomaisin tuloksin.

Sulje
Hygga logo

Hygga

Hygga tuplasi tänä vuonna liikevaihtonsa 4,1 miljoonasta 8,1 miljoonaan. Ensi tilikauteen Hygga ponnistaa lupaavasta asemasta. Koronapandemiatilanteen helpotuttua erityisesti kansainvälistyminen näyttää otolliselta. Kiinnostusta Hyggan ratkaisuihin löytyy ympäri Euroopan, ja avauksia odotetaan nyt erityisesti Hollannista ja Belgiasta. Loistavia hanketuloksia on jo tarjolla muun muassa Ruotsista, jonne Hygga palkkasi tänä vuonna oman edustajan tukemaan markkinoiden kasvua.

Sulje
Grano logo

Grano

Viestinnän tuottamiseen erikoistuneen Granon tilikausi onnistui olosuhteisiin nähden hyvin. Erityisesti julkishallinnon sisältö- ja käännöstarpeet näkyivät tämän vuoden tuloksessa. Suurin osa yrityksen liikevaihdosta tulee painobisneksestä, mutta rooli myös digitaalisena sisällöntuottajana kasvaa koko ajan. Ensi vuodelle Grano tavoittelee kasvua.

Sulje
Gugguu logo

Gugguu

Gugguun kolmas vuosi Panostajan portfoliossa on ollut verkkokaupan vahvaa kasvua. Vuosi on sisältänyt hurjan määrän digimarkkinoinnin uutta kehittämistä ja uusien kanavien ja keinojen testaamista. Vuoden aikana on keskitytty erityisesti kansainvälistymiseen, ja se on tärkeä teema myös ensi vuonna 2022.

Sulje

Johtoryhmä

Tapio Tommila

Toimitusjohtaja

Lisää Tapiosta

Minna Telanne

Kehitysjohtaja

Lisää Minnasta

Antti Kauppila

Talous- ja rahoitusjohtaja

Lisää Antista

Niko Skyttä

Sijoitusjohtaja

Lisää Nikosta

Hallitus

Jukka Ala-Mello

Hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2011, jäsen vuodesta 2006

Lisää Jukasta

Eero Eriksson

Hallituksen jäsen vuodesta 2011

Lisää Eerosta

Mikko Koskenkorva

Hallituksen jäsen vuodesta 2011

Lisää Mikosta

Tarja Pääkkönen

Hallituksen jäsen vuodesta 2016

Lisää Tarjasta

Tommi Juusela

Hallituksen jäsen vuodesta 2021

Lisää Tommista