Panostajan omistusosuus
43 %
Sijoitusvuosi
2018
Liikevaihto*
3,4 M€
Henkilöstö*
9

Juhlavuosi antoi aihetta iloon, mutta haasteilta ei vältytty

Juhlavuosi antoi aihetta iloon, mutta haasteilta ei vältytty

Vuoden 2023 aikana toteutettu asiakastyytyväisyyskysely osoitti, että yrityksen NPS-luku on erittäin korkea. Gugguun asiakkaat ovat sitoutuneita ja tyytyväisiä sekä halukkaita suosittelemaan tuotteita myös muille. Toisaalta haasteiltakaan ei muuttuneessa maailmantilanteessa vältytty. Kuluttajien ostokäyttäytymisessä on tapahtunut isoja muutoksia, ja esimerkiksi tuotantokustannukset sekä samalla hinnat ovat nousseet.

Juhlavuoden ympärille rakentui monia mieleenpainuvia tapahtumia ja uusien mallistoiden lanseerauksia. Silti Gugguun myynti ei kehittynyt halutulla tavalla. Yritys oli kuitenkin jo varautunut epävakaisiin näkymiin mm. pienentämällä tuotantomääriä, jonka vuoksi haasteet sekä muutokset eivät tulleet niin suurena yllätyksenä.

Vastuullisuus yhdistää

Panostajalta saadulla tuella on Gugguulle suuri merkitys, ja erityisesti kummallekin tärkeä vastuullisuus on yrityksen liiketoiminnan ytimessä. Gugguu on vastuullinen tuottaja, jonka kokonaan Euroopassa valmistetut tuotteet ovat ekologisia. Myös vuoden 2022 lopulla lanseeratun, lastenvaatteiden kierrätykseen kannustavan, Gugguu Preloved -kaupan tunnetuksi tekeminen on ollut yksi vuoden 2023 vastuullisuusteemoista.

Gugguussa koetaan, että Panostajan portfolioon kuulumisesta on etua myös verkostoitumisen ja ajatustenvaihdon kannalta. Panostajan järjestämät erilaiset tapahtumat, kuten esimerkiksi Talousjohdon päivät ja Johdon Forum, ovat tälläkin tilikaudella olleet tärkeitä keskustelupaikkoja yrityksen avainhenkilöille.

Tuleva vuosi tulee olemaan Gugguulle varmasti vielä haastava. Tulevaisuudessa siintää kuitenkin myös positiivisia näkymiä. Esimerkiksi kansainvälistyminen nytkähtää voimakkaammin eteenpäin, kun Gugguu avaa vuonna 2024 Norjaan tytäryhtiön.

* Gugguun tilikausi on Panostajasta poiketen 1.4.-31.3.

Palaa takaisin